در حال بارگذاری ...
شنبه 29 دی 1403

سخنرانی سرهنگ محمد زمان شالیکار فرمانده نیروی انتظامی شهرستان بابل

گفتمان "دانشگاه، تعامل و امنیت"

 

سخنرانی  سرهنگ محمد زمان شالیکار ؛  فرمانده نیروی انتظامی شهرستان بابل

در گفتمان "دانشگاه، تعامل و امنیت"

در آموزشکده فنی و حرفه ای دختران الزهرا (س) بابل – 1401/01/30

 

 

شهرستان بابل شهرستان دارالمومنین و شهرستانی است که به شهر بهار نارنج معروف است.

یکی از موضوعات مهم بحث امنیت است که در قرآن کریم بیش از 720 مرتبه تکرار شده است و رسول اکرم (س) می فرمایند: " نعمتان مجهولتان الصّحّة و الأمان" دو تا نعمت مجهول است در میان امت من، سلامتی و امنیت. تا زمانی که در بستر بیماری قرار نگیریم قدر سلامتی را نمیدانیم و تا زمانی که مشکلی مثل؛ سرقت، تیراندازی، ضرب خوردن و مشکلات دیگر پیش نیاید متوجه امنیت جامعه نمی شویم.

امنیت در قرآن کریم و حتی در بهشت هم خداوند در سوره نور می فرمایند که وارد بهشت شوید که مکانی امن برای شما است. پس بحث امنیت فقط مربوط به این دنیا نیست.

مسئولیت امنیت در جمهوری اسلامی ایران در سالهای قبل به عهده 3 نهاد؛ ژاندارمری، شهربانی و کمیته انقلاب اسلامی بوده که در سال 1370 این 3 سازمان باهم ادغام شده و تشکیل "نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران" را طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی می دهند.

وظیفه اصلی و مهم این نهاد، تأمین آسایش فردی و عمومی و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، در ماده 4 قانون تصویب نیروی انتظامی به قانونگذار مطرح کرد. مجموعه نیروی انتظامی در قالب پلیس های تخصصی و غیر تخصصی، کلانتریها بطور ماموریتهای عامه دارند ولی یگان های مثل پلیس اطلاعات و امنیتبه صورت سازمان تشکیل شده و پلیس آگاهی، به صورت تخصصی انجام وظیفه می کنند.

ما با پلیس راهنمایی و رانندگی که پلیس راه است ارتباط بیشتری داریم اما موضوع مهم پلیس مبارزه با مواد مخدر در حوزه دانشجویی ارتباط مهم دارد که باید در حوزه پیشگیری مدیریت بشود.

امام صادق (ع) فرمودند: اگر شما یک درهم در پیشگیری هزینه کنید به اندازه هزار درهم در درمان است. مهمترین رکن در پیشگیری "آگاه سازی" است که ما از آن به عنوان "تبیین" صحبت می کنیم، یعنی روشن کردن. لذا امروزه در حوزه مواد مخدر، انواع و اقسام آن چه صنعتی چه غیر چه صنعتی، نیاز به بحث آگاه سازی دارد.

انتخاب دوست، آمار نشان داده از هر 10 نفر 8 نفر از طریق دوست و ارتباط با افرادی که شناخت عمیق خانوادگی نداشته و با غفلت و ناآگاهی به مسیر اعتیاد رفتند.

وقتی صحبت از آگاهی و تبیین می شود، یعنی دانشجو را آگاه سازیم که مواد مخدر مثل شیشه یا ماری جوانا چه اثری بر مغز و جسم انسان دارد. شاید مصرف در یکبار یا دوبار تآثیر خود را نشان ندهد ولی در مدت زمان در سیستم ایمنی و عصبی بدن اثرات منفی دارد و در مدت زمان فرد دچار ضعف، سرگیجه، تصمیم ناگهانی میگیرد. مثل زمانی که فرد با صلاح سرد عزیزترین کس خود را به قتل می رساند. اثر مواد مخدر خانمان سوز و مغز اراده فرمان گرفتن منطقی را ندارد و فرد دست به اقدامات وحشیانه میزند.

دوست یابی و شناخت عمیق از موضوعات بسیار مهم است و هرکس نباید وارد حریم خانوادگی و خصوصی شود. در حوزه پلیس فتا یکی از عمده ترین پرونده ها مربوط به هتک حیثیت است. این ناشی از دقت و بررسی نکردن است که در دامان انسانهای چاپلوس افتاده و فایل های محرمانه و شخصی را در اختیار اشخاص قرار گرفته می شود و با تهدید و ارعاب متاسفانه بحث اخلاقی و مالی به وسط کشانده می شود و بطوری که عرصه برای فرد تنگ شده و فرد به پلیس مراجعه می نماید.

مسأله مهم خانواده است که این یکی از دغدغه های خود پلیس که بعنوان پدر در خانواده خود است. در زمان گذشته برای خودمان و رفاه و امکانات بیشتر وقت می گذاشتن. این همان شبیخون فرهنگی است که مقام معظم رهبری فرمودند.

مرداک یک صهیونیست و یهودی است که بخش اعظمی از نشریات و مجله های ایالات متحده و کشورهای اروپایی و کشورهایی که در دامان غرب قرار گرفتند دست اوست و تاکید کرد که ما اگر بخواهیم جمعوری اسلامی ایران را بزنیم باید خانواده را بزنیم و نقش خانواده را کم کنیم بخصوص نقش مادر را. لذا در خانواده صمیمیت کم شده، بیرون رفتنهای بی مورد، تهدید است.

در قدیم همه سر یک سفره می نشستند ولی امروزه هر یک از اعضا خانواده در گوشه ای و گوشی به دست و فضای خانه به فضایی سرد تبدیل شد.

استاد دانشگاه و رئیس دانشگاهی می فرمایند: ما خانواده 7 نفر، همه پزشک، پدر تیمسار شهربانی که از دنیا رفتند و زمانی که به خانه مادر میرفتیم ، مادرم دم در می ایستاد و سبدی در دست و گوشی هایمان را جمع میکرد تا کانون خانواده گرم و حفظ شود.

در قدیم حتی استحمام پدران فرزندان بود که عمق ارتباط بود. لازمه گرم کردن خانواده، وقت گذاشتن، مراوده با پلیس، استاد با مدیریت و برنامه ریزی می شود. در دین ما مساله تربیت و آموزش تاکید شده و در قرآن، احادیث و روایات . تذکر تذکر تذکر و هیچوقت سخت افزاری نباید جای آموزش را بگیرد حتی برای پلیس.

در کلیپ ها معلمی دانش آموز خود را کتک کاری کرد ولی متعاقب آن کلیپ دانش آموزان در کلاس همدیگر را ضرب و شتم می کردند و با این پیام میخواستند بگویند معلم حق داشت.

از هدایت و تذکر خسته نشوید، پدر و مادر و پلیس مسئول این فرزندان هستند و جوانی که در دام اعتیاد افتاد از ماست بخصوص در شرایط امروز جوانان، چون جوانان امروز بمثل جوانهای 10 سال قبل نیستند.

امروزه با موضوعات و مشکلات سخت افزاری مثل برخورد خشن مواجه هستیم..

سردبودن خانواده، بی توجهی، بی حوصلگی، بیهوده کاری و خشونت علتهای مهمی است که جوان امروز به سمت اعتیاد مواد مخدر رو می آورد. با برنامه ریزی، آموزش، آگاه سازی  و هدایت خیلی مشکلات حل خواهد شد.

ما مسئول امنیت شهرستان هستیم 100 نیستیم، ضعف هایی در کار است و دوست داریم از نظرات شما استفاده کنیم. ما و شما در کف و میدان کار هستیم و بیشتر موضوعات امنیت را حفظ می کنیم و حفظ کردن امنیت همان احساس امنیت و احساس امنیت در دیدگاه ما از خود امنیت هم بالاتر است.

پاسخ به سوال دانشجو:

- پیرامون دانشگاه و امنیت آن که الحمداله ریاست حرکت و تعامل با نیروی انتظامی داشته و جلسه ای در دفتر کار داشتیم، ما سرباز شماهستیم و هماهنگی هایی شده که در نگاه اول تذکر اگر تاثیر نداشت از قوه قهریه با افرادی که ایجاد نامنی می کنند استفاده می شود و برخورد قاطعی بعمل خواهد آمد.

- بعضی از خواهرا برای تردد گله مند بودند که در مسیر مورد اذیت قرار گرفتند. با بیان ذکر مسیر گشتهای نامحسوس و مخفی را انشالله خواهیم داشت تا این افراد در تله قرار بگیرندو برخورد شدید شوند.

بدانید قولی که میدهم رافت اسلامی دارم و جدیت دارم مطمئناً با این افراد برخورد شده است و مصادیق بسیار زیادی است.

بنده به عنوان فرمانده شهر میخواهم بین ما و شما فاصله نیفتد درب اتاقم به روی همه باز است و پاسخگو هستم

امیدوارم امنیت مطلوبتر برای شما و خانواده تان به ارمغان بیاوریم.