کارآموزی
کارآموزی
متن زیر را با دقت مطالعه کنید و در پایان این صفحه فرم تقاضا را پر کنید .
نظر به ضرورت توسعه فرهنگ کارآفرینی و ارتباط با صنعت در کشور و تبیین اهداف عالی نظام آموزشی در برنامه ریزی درسی دانشگاه فنی و حرفه ای، "شیوه نامه اجرایی درس کارآموزی" با توجه به ماهیت اجتماعی و ارتباط مستقیم با صنعت و جامعه، ارائه می گردد.
بی تردید برگزاری مطلوب دوره های کارآموزی می تواند تأثیر جدّی در آیندهی حرفهای دانشجویان داشته و همچنین ابزاری برای تبلور قابلیت های علمی، درجه اعتبار و توانمندی های دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای باشد
ماده 1: تعاریف:
دانشگاه: منظور دانشگاه فنیوحرفهای میباشد.
مرکز: به دانشکدهها و آموزشکدههای تابعه دانشگاه فنیوحرفهای اطلاق میگردد.
کمیته منتخب آموزشی/پژوهشی: به کمیته ای اطلاق می شود که بررسی و تصمیم گیری بخشی از اختیارات شورای آموزشی/ پژوهشی دانشگاه بدان تفویض می گردد.
مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت: در سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای در حوزه معاونت پژوهش و فناوری با هدف ایجاد هماهنگی و انسجام بین مراکز آموزشی و صاحبان صنایع و حِرَف در جامعه در زمینه مسائل کارآموزی می باشد.
واحد ارتباط با صنعت: واحدی است که در دانشکده/آموزشکده تشکیل و تحت نظارت معاونت آموزشی / پژوهشی و رئیس گروه پژوهش، فناوری، کارآفرینی و ارتباط با صنعت مرکز، امور محوله را انجام می دهد.
کارآموزی: دوره ای است که طی آن دانشجویانی که شرایط ورود به این دوره را دارند واحد درسی مطابق با برنامه آموزشی را در مراکز تولیدی، خدماتی و درفعالیت های متناسب با رشته تحصیلی می گذرانند تا به منظور استفاده از آموخته های علمی و فنی و امکان تاثیرگذاری متقابل نظری و عملی و یا علم و تکنیک برای رفع نیازهای اساسی و ضروری جامعه آشنا گردند.
کارآموز: دانشجویی است که دورهی کارآموزی خود را در مراکز تولیدی، خدماتی، هنری و کشاورزی با فعالیت های متناسب با رشته تحصیلی می گذراند. اگر دانشجو دوره کارآموزی خود را در دانشکده/آموزشکده فعال در حوزه های کارآفرینی و درآمد زایی بگذراند به نسبت ایفای نقش در تولید و درآمدزایی، دریافت حق الزحمه خواهد داشت.
سرپرست کارآموزی: فردی است که از سوی محل اجرای کارآموزی تعیین می گردد که دانشجو، کارآموزی خود را زیر نظر مستقیم و مستمر او می گذراند.
مکان کارآموزی: منظور از مکان کارآموزی، موقعیتی است که هر نوع فعالیت اقتصادی، تولیدی، خدماتی، کشاورزی، تحقیقاتی، طراحی و مشاوره ای، فنی، اکتشافی، استخراجی و ....... که فعالیت ها ی آن متناسب با رشته تحصیلی دانشجو باشد. ارجح است که دانشکده/آموزشکده فعال در حوزه کارآفرینی و درآمدزایی، مکان کارآموزی باشد.
مدرس یا استاد کارآموزی: فردی است که ازسوی مرکز ذیربط هدایت و نظارت بر فرآیندکارآموزی دانشجو را بر عهده دارد.
محتوای درس کارآموزی: کلیه مهارتها، تواناییها و شایستگیهایی است که دانشجو در زمان فعالیت کارآموزی، زیر نظر سرپرست کارآموزی واستاد مربوطه مطابق سرفصل تعیین شده، کسب مینماید.
ماده2- اهداف کارآموزی:
- آشنایی دانشجویان با محیط کار واقعی متناسب با رشته تحصیلی خود و شیوه ارتباط آن با سایر رشته ها.
- آشنایی با مشکلات و مسائل علمی رشته کارآموز در مکان کارآموزی.
- قرار گرفتن در محیط کار واقعی، آزمودن آموخته ها در عمل و به کارگیری تکنیک ها.
- آشنایی با شرایط احراز مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی
- آشنایی مدرسان با نیازها وتحولات بازار اشتغال.
- شناساندن قابلیتهای علمی، عملی و توانمندیهای دانشجویان فنی وحرفه ای به صنعت و جامعه.
- آشنایی با کارآفرینان عرصه صنعت و الگوی برداری از فعالیت های تولیدی
ماده 3- فرآیند برنامه ریزی و اجرای درس کارآموزی:
در برنامهریزی و اجرای درس کارآموزی، هفت گروه شامل: شورای پژوهش و کارآفرینی دانشگاه (ستاد)، کمیته منتخب آموزشی/پژوهشی دانشکده/آموزشکده، واحد ارتباط با صنعت، مدیر گروه آموزشی، واحد آموزش، مدرس، کارآموز و سرپرست کارآموزی دخالت مستقیم و غیر مستقیم دارند. نقش شورای پژوهش و کارآفرینی دانشگاه در سیاست گذاری و وظیفه کمیته منتخب آموزشی/پژوهشی مراکز اجرا و عملیاتی کردن برنامه ها و سیاست های تبین شده سازمان مرکزی دانشگاه است.
ماده4- ﺿﻮاﺑﻂ و ﻣﻘﺮرات ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ اﺧﺬ واﺣﺪ ﮐﺎرآﻣﻮزی:
ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻘﺮرات و دﺳﺘﻮراﻟﻌﻤﻞﻫﺎی زﯾﺮ ﺑﺮای اﺟﺮای ﻫﺮ ﭼﻪ ﺑﻬﺘﺮ دوره ﮐﺎرآﻣﻮزی و دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ اﻫﺪاف از ﭘﯿﺶ ﺗﺮﺳﯿﻢ ﺷﺪه آن ﺿﺮوری و ﻻزم اﻻﺟﺮاء ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
1- داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﻣﺘﻘﺎﺿﯽ اﻧﺠﺎم ﮐﺎرآﻣﻮزی در هریک از نیمسال تحصیلی یا دوره تابستان، ﺣﺪاﻗﻞ ﺳﻪ روز آزاد(با احتساب روز پنجشنبه) ﺑﺮای ﮔﺬراﻧﺪن ﮐﺎرآﻣﻮزی داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ. دانشجو موظف است دوره کارآموزی را اتمام نموده و گزارش آن را حداکثر تا پایان نیمسال تحویل نماید.
تبصره(1): در صورت عدم اتمام کارآموزی، برابر آییننامه آموزشی به عنوان درس ناتمام تلقی گردیده و میبایست در مهلت تعیین شده برابر دستورالعملهای مربوطه(45 روز)، پس از آخرین امتحان همان نیمسال، نمرهی ناتمام به نمرهی نهایی تبدیل شود درغیر این صورت نمرهی درس کارآموزی دانشجو صفرمنظورخواهد شد.
تبصره(2): موارد استثناء با تائید کمیته منتخب آموزشی مرکز قابل بررسی و اجرا خواهد بود.
2- ﻧﻤﺮات ﮐﺎرآﻣﻮزی ﻫﻤﭽﻮن ﻧﻤﺮات ﺳﺎﯾﺮ دروس در ﮐﺎرﻧﺎﻣﻪ داﻧﺸﺠﻮ ﻣﻨﻈﻮر ﮔﺮدﯾﺪه و در ﻣﻌﺪل ﮐﻞ ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﻣﯽﺷﻮد، ﺑﻄﻮرﯾﮑﻪ داﻧﺸﺠﻮ ﺑﺪون ﮔﺬراﻧﺪن ﮐﺎرآﻣﻮزی و ﻗﺒﻮل ﺷﺪن در اﯾﻦ درس، ﻓﺎرغ اﻟﺘﺤﺼﯿﻞ ﻧﺨﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
3- داﻧﺸﺠﻮیی که درس کارآموزی را در دوره تابستان انتخاب نموده، می تواند علاوه بر درس کارآموزی یک درس دیگر را نیز انتخاب نمایند.
تبصره(1): دانشجویی که درس کارآموزی را دوره تابستان اخذ می نماید، حتی اگر دانشجوی دوره روزانه باشد، ملزم به پرداخت شهریه می باشد.
تبصره(2): اگر دوره کارآموزی در نیمسال دوم بدلیل ناتمام بودن به دوره تابستان کشیده شود، شامل پرداخت شهریه نخواهد بود.
4- داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﺑﺎﯾﺪ دوره ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺧﻮد را ﺗﺤﺖ ﻧﻈﺎرت مدرس ﮐﺎرآﻣﻮزی در واﺣﺪﻫﺎی ﺻﻨﻌﺘﯽ/خدماتی ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ به ازاء هر واحد 120 ساعت مطابق آﻧﭽﻪ در ﺳﺮ ﻓﺼﻞ رﺷﺘﻪ برای درس ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺷﺪه اﺳﺖ ﺑﮕﺬراﻧﻨﺪ. ﻻزم ﺑﻪ ذﮐﺮ اﺳﺖ ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺑﻪ ازای ﻫﺮ روز ﮐـﺎری ﺣﺪاﮐﺜﺮ 8 ﺳﺎﻋﺖ ﻣﻮرد ﭘﺬﯾﺮش ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
5- دانشجو پس از گذراندن حداقل دو نیمسال تحصیلی، مجاز به اخذ واحد کارآموزی می باشد.
6- پذیرش دانشجوی میهمان در درس کارآموزی با در نظر گرفتن امکانات و رعایت مقررات صرفا درقالب شبانه بلامانع است.
ماده 5- ویژگی های محل کارآموزی:
با توجه به حضور و فعالیت دانشجو در محل کارآموزی، بایستی شرایط مختلف و تاثیر گذار محیط، متناسب با موقعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویی باشد. کنترل شرایط احراز فرهنگی و اجتماعی بعهده مسئول واحد ارتباط با صنعت دانشکده/آموزشکده بوده و شرایط احراز پذیرش دانشجو با توجه به نوع خدمات، تولید و تناسب فعالیت های واحد کارآموزی با رشته تحصیلی، بعهده مدیر گروه محترم آموزشی است. لذا شرایط ذیل در خصوص تائید محل کارآموزی لحاظ می گردد.
- الویت انتخاب دانشکده/آموزشکده بعنوان مکان کارآموزی در صورت وجود طرح کارآفرینی و درآمدزایی در دانشکده/آموزشکده
- ﺣﺘﯽ اﻻﻣﮑﺎن ﺗﺎﺑﻊ ﯾﮑﯽ از وزارﺗﺨﺎﻧﻪﻫﺎ ، سازمانها ، شرکت ها یا ارﮔﺎﻧﻬﺎی دوﻟﺘﯽ یا خصوصی ﺑﺎﺷﺪ.
- ﻧﻮع ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آن موسسه یا شرکت ﺑﺎ رﺷﺘﻪ ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ داﻧﺸﺠﻮ و ﻣﻮﺿﻮع ﮐﺎرآﻣﻮزی ﻣﻄﺎﺑﻘﺖ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
- ﺗﺮﺟﯿﺤﺎً در زﻣﯿﻨﻪ اﻣﻮر ﺗﻮﻟﯿﺪی، ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ و اﺟﺮاﺋﯽ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
- ﻣﻮرد ﺗﺄﯾﯿﺪ مدیر گروه رشته تحصیلی داﻧﺸﺠﻮ و مسئول واحد ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ صنعت دانشکده/آموزشکده ﺑﺎﺷﺪ.
- درخواست کارآموز در سامانه کارآموزی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران(وابسته به وزارت علوم) باید ثبت شود.
- ﺳﻬﻤﯿﻪ ﻫﺎی اعلام شده از سامانه کارآموزی ﺗﻮﺳﻂ واحد ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ صنعت در اولویت می باشد.
ماده6- زمان ﺛﺒﺖﻧﺎم :
مطابق ﻣﺼﻮﺑﻪ ﺷﻮرای آﻣﻮزﺷﯽ داﻧﺸﮕﺎه، ﺗﺎرﯾﺦﻫﺎی ﺛﺒﺖ ﻧﺎم ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ جدول ذﯾﻞ می باشد.
ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ/ﻧﯿﻤﺴﺎل اﺧﺬ واﺣﺪ |
ﻧﯿﻤﺴﺎل اول |
ﻧﯿﻤﺴﺎل دوم |
دوره ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻧﯽ |
ﺻﺪور ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻧﺎﻣﻪ از دﻓﺘﺮ ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی |
15 ﺷﻬﺮﯾﻮر لغایت 10مهر ﻣﺎه |
5 بهمن تا 15 بهمن ماه |
1 تیرماه تا 10 تیرماه |
ﻓﺎﺻﻠﻪ زﻣﺎﻧﯽ دوره ﮐﺎرآﻣﻮزی |
15 مهر تا دی ماه |
20بهمن تا خرداد ماه |
تیر تا 10 شهریورماه |
ﻣﻬﻠﺖ اراﺋﻪگواهی انجام کار وگزارش به دفتر ارتباط با صنعت یا مرکز |
پایان دی ماه |
پایان خردادماه |
تا پانزدهم شهریور ماه |
مهلت ارئه نمره کارآموزی به آموزش مرکز |
هفته اول بهمن ماه |
هفته اول تیرماه |
تا پایان شهریورماه |
ماده7- وﻇﺎﯾﻒ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن درمرحله اخذ و ﻃﯽ دوره ﮐﺎرآﻣﻮزی:
- کلیه فرم ها و مستندات کارآموزی در سایت دانشگاه و دانشکده/آموزشکده در لینک ارتباط با صنعت و یا در سیستم آموزش قابل دسترس می باشد.
- بعد از دریافت فرم معرفینامه، دانشجو باید به مکان کارآموزی مراجعه و محل فعالیت و سرپرست کارآموزی خود را مشخص نماید و سپس زمان شروع کارآموزی خود را به تائید سرپرست کارآموزی برساند.
- بعد از تعیین محل و زمان شروع کارآموزی، دانشجو میبایست فرم خلاصه اطلاعات کارآموزی (فرم شماره 1) را تکمیل و به تائید مدیر گروه رشته رسانده و آن را به واحد ارتباط با صنعت تحویل نماید. ( واحد ارتباط با صنعت پس از تجمیع و گروه بندی متناسب با رشته به مدرس کارآموزی تحویل نماید).
- از زمان شروع کارآموزی دانشجو به طور مستمر با مدرس کارآموزی خود در ارتباط باشد و با تکمیل فرم شماره (3) گزارشی از فعالیت یک هفته تهیه و به آدرس پست الکترونیکی مدرس ارسال و یا هنگام بازدید از محل کاراموزی تحویل نماید.
- بعد از پایان دوره کارآموزی، دانشجو میبایست گزارش دقیق مطابق با برنامه زمانی مشخص شده به مدرس کارآموزی تحویل دهد.
- دانشجو موظف است گواهی پایان دوره کارآموزی خود را(فرم شماره 6) که از محل کارآموزی اخذ نموده و به تائید سرپرست کارآموزی رسانده است را طبق برنامه گزارش نویسی ضمیمه گزارش کارآموزی نماید.
- در ﺻﻮرﺗﯿﮑﻪ ﮐﺎرآﻣﻮز در زﻣﺎن اﻧﺠﺎم ﺑﺎزدﯾﺪ مدرس کارآموزی، ﻏﯿﺒﺖ ﻏﯿﺮ ﻣﻮﺟﻪ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، اﯾﻦ ﻣﺴﺌﻠﻪ در ﮔﺰارش ﺑﺎزدﯾﺪ مدرس ﻗﯿﺪ میﮔﺮدد. ﺑﺪﯾﻬﯽ اﺳﺖ در ﺻﻮرت گزارش تکرار غیبت غیر موجه، نمره درس مربوطه صفر منظور می گردد.
تبصره(1): تشخیص غیبت غیر موجه، به استناد گزارش مدرس کارآموزی، بعهده واحد ارتباط با صنعت می باشد.
تبصره(2):دانشجو برای انجام غیبت موجه، بایستی علاوه بر کسب اجازه از مدرس کارآموزی، مراتب را به اطلاع سرپرست محل کارآموزی برساند.
ماده 8- ﺷﺮاﯾﻂ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی:
- اخذ ﻧﺎﻣﻪای مبنی ﺑﺮ ﻋﺪم ﭘﺬﯾﺮش داﻧﺸﺠﻮ ﺟﻬﺖ اﻧﺠﺎم ﮐﺎرآﻣﻮزی از ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی
- اﺧﺬ ﭘﺬﯾﺮش ﮐﺘﺒﯽ/ﺷﻔﺎﻫﯽ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺟﺪﯾﺪ، ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﻣﻮاﻓﻘﺖ ﺑﺎ اﻧﺠﺎم ﮐﺎرآﻣﻮزی داﻧﺸﺠﻮ
ﺗﺒﺼﺮه (1): ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﮐﺎرآﻣﻮزان ﺑﺪون دﻟﯿﻞ ﻣﻮﺟﻪ و ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﺑﺎ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ ذﯾﺮﺑﻂ ﺑﻪ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی دﯾﮕﺮی ﺑﻪ ﻏﯿﺮ از آﻧﭽﻪ ﮐﻪ در ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻧﺎﻣﻪ ﻗﯿﺪ ﺷﺪه اﺳﺖ ﻣﺮاﺟﻌﻪ و ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺧﻮد را ﺳﭙﺮی ﻧﻤﺎﯾﺪ، ﮐﺎرآﻣﻮزی اﯾﺸﺎن ﻣﺮدود ﺗﻠﻘﯽ ﮔﺮدﯾﺪه و ﻧﻤﺮه (صفر) در ﮐﺎرﻧﺎﻣﻪ داﻧﺸﺠﻮ ﻟﺤﺎظ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
ﺗﺒﺼﺮه (2): داﻧﺸﺠﻮ ﺗﻨﻬﺎ ﯾﮏ ﺑﺎر ﻣﺠﺎز ﺑﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ ﺑﺎﯾد در اﻧﺘﺨﺎب ﻣﮑﺎن ﮐﺎرآﻣﻮزی ﻧﻬﺎﯾﺖ دﻗﺖ را ﺑﻌﻤﻞ آورد.
ماده9: شرط حذف درس کارآموزی:
از آﻧﺠﺎﯾﯽ ﮐﻪ واﺣﺪ ﮐﺎرآﻣﻮزی واﺣﺪ ﻋﻤﻠﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽ ﺷﻮد، اﻣﮑﺎن ﺣﺬف آن، پس از انتخاب واحد قطعی، وﺟﻮد ﻧﺪارد و ﺗﻨﻬﺎ در ﺷﺮاﯾﻂ اﺳﺘﺜﻨﺎﯾﯽ، به پیشنهاد مدیر گروه و ﺑﺎ ﻧﻈﺮکمیته منتخب آموزشی/پژوهشی دانشکده/آموزشکده اﻣﮑﺎن ﺣﺬف قابل بررسی است. ﺑﻨﺎﺑﺮاﯾﻦ داﻧﺸﺠﻮ ﺑﺎﯾﺴﺘﯽ ﻗﺒﻞ از اﺧﺬ واﺣﺪ ﮐﺎرآﻣﻮزی از داﺷﺘﻦ ﺷﺮاﯾﻂ آن اﻃﻤﯿﻨﺎن ﺣﺎﺻﻞ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
ماده10- ضوابط و ﻣﻘﺮرات در ﻃﯽ دوره ﮐﺎرآﻣﻮزی :
دانشجویانی که جهت گذراندن دوره کارآموزی به مکان کارآموزی معرفی می گردند ملزم به رعایت موارد زیر می باشند:
1- رعایت دقیق کلیه قوانین، مقررات و ضوابط محیط کار و همچنین استفاده از وسایل ایمنی و بهداشتی در مکان کارآموزی.
2- حضور مرتب در محل کارآموزی و انجام سایر موارد طبق مقررات و دستورالعملهای مکان کارآموزی.
3- پیگیری و حل و فصل مسائل و مشکلات اداری خود، منحصراً از طریق سرپرست مستقیم خود در مکان کارآموزی
4- در صورتی که کارآموز نظر یا پیشنهادی نسبت به تغییر و یا اصلاح خط تولید و یا هر سیستم دیگر مکان کارآموزی داشته باشد باید مورد پیشنهادی خود را کتباً به سرپرست کارآموزی ارایه دهد و از هر نوع اقدام مستقیم در خط تولید یا سیستم جداً خودداری نماید. (رونوشت موارد پیشنهادی در گزارش کارآموزی پیوست شود).
5- حفظ اطلاعات محرمانه در زمینه تولید و یا تکنولوژی و سایراطلاعات مربوط به مکان کارآموزی الزامی است و کارآموز نباید اطلاعات مربوط را در اختیار شخص، شرکت و یا واحد دیگری قرار دهد، مگر با اجازه کتبی مدیرعامل و یا بالاترین مقام اجرایی مکان کارآموزی.
6- داﻧﺸﺠﻮ ﻣﻮظف است در ﺻﻮرت ﻧﺎﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﻮدن فعالیت ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺑﺎ رﺷﺘﻪ ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ اﯾﺸﺎن، ﻣﺮاﺗﺐ را ﺑﻪ مدرس ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺧﻮد ﻣﻨﻌﮑﺲ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ ﺗﺎ اﻗﺪام ﻻزم در ﺧﺼﻮص ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی اﻧﺠﺎم ﭘﺬﯾﺮد.
ماده11- نظام تشویقی:
- از هر گونه نوآوری و ابتکار در زمینه تغییر و یا بهبود خط تولید، روشهای اجرایی، تحقیقاتی، اکتشافی، استخراجی، طراحی و... که منجر به بهبود کیفیت و افزایش کمیت محصول و کاهش هزینهها میگردد، به گرمی استقبال میشود و با ارئه مستندات در ارزیابی کارآموزی نیز تأثیر قابل ملاحظهای خواهد داشت.
- چنانچه کارآموز طرح، اختراع، ابداع و نوآوری مهمی در مدت کارآموزی خود ارائه دهدکه ارزش علمی و تخصصی آن به تایید مدرس درس کارآموزی و کمیته کارآفرینی دانشکده/آموزشکده برسد، می تواند به عنوان یک طرح و ایده، برای ثبت اختراع، نمونه سازی و تجاری سازی آن مورد حمایت پژوهشی مرکز قرار گیرد.
ماده12- ساختار و مراحل تحویل گزارش نهایی کارآموزی:
کارآموز بایستی پس از تائید محتوای گزارش کارآموزی توسط مدرس، یک نسخه از گزارش کارآموزی را بصورت لوح فشرده با فرمت ,word pdf و power point (محتوی گزارش، تصاویر، نقشه کار و یا سایر ملزومات مورد نیاز) را به مدرس کارآموزی تحویل نماید. با دریافت نمره کارآموزی از مدرس مربوطه، فرم 7 را به همراه فرم های پیوست (بند10 ماده 12) و یک نسخه ازلوح فشرده مذکور را به واحد ارتباط با صنعت تحویل نماید.
اگر گزارش کارآموزی از نظر فناوری و انتقال دانش علمی و مهارتی در حد عالی بوده و برای آرشیو در کتابخانه مفید باشد 15 امتیاز در ردیف 5 فرم ارزیابی مدرس کارآموزی تعلق خواهد گرفت. لذا ضروری است نسخه مکتوب از گزارش کامل کارآموزی بصورت صحافی شده تحویل واحد ارتباط با صنعت گردد. ﻣﺘﻦ اﺻﻠﯽ ﮔﺰارش در کاغذA4 ﯾﮏ رو که هر صفحه دارای 18 ﺳﻄﺮ باشد، ﺗﻬﯿﻪ و ﺗﻨﻈﯿﻢ ﮔﺮدد. ﻋﮑﺴﻬﺎ و ﻧﻘﺸﻪ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺿﻤﺎﺋﻢ اﺿﺎﻓﻪ شود.
برای تنظیم و تدوین گزارش کارآموزی، موارد ذیل مورد توجه قرار گیرد.
نکته: فایلword یا pdf بصورت مراحل ذیل تدوین گردد.
1ـ گزارش نهایی کارآموزی می بایست طلق وشیرازه گردد.
2ـ روی جلد (مطابق فرم روی جلد) (که در صفحه 7 نشان داده شده است).
3ـ صفحه اول: باسمه تعالی
4ـ صفحه دوم: تقدیر و تشکر (در صورت لزوم)
5ـ صفحه سوم: فهرست عنوان مطالب باید با شماره صفحات ذکر گردد.
6ـ صفحه چهارم: ﻣﻘﺪﻣﻪ، ﺷﺎﻣﻞ ذﮐﺮ ﻫﺪف و دﻻﯾﻞ ﺗﻬﯿﻪ ﮔﺰارش
7ـ از صفحه پنجم به بعد: گزارش طی سه فصل به طریق زیر باید انجام شود.
ﻓﺼﻞ اول: آﺷﻨﺎﯾﯽ ﮐﻠﯽ ﺑﺎ ﻣﮑﺎن ﮐﺎرآﻣﻮزی ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﭼﺎرت ﺗﺸﮑﯿﻼﺗﯽ، آدرس و ﺷﻤﺎره ﺗﻠﻔﻦ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﮐﻠﯽ، ﺑﯿﺎن ﻧﻘﺎط ﻗﻮت و ﺿﻌﻒ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی و ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدات ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ ﺷﺮح ﮐﻠﯽ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ در ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی اﻧﺠﺎم ﻣﯽ ﮔﯿﺮد اراﺋﻪ ﺗﺌﻮری ﻣﺨﺘﺼﺮی از ﻣﺸﺨﺼﺎت ﺗﻮﻟﯿﺪات و ﯾﺎ ﺧﺪﻣﺎت ﻣﺤﻞ ﮐﺎرآﻣﻮزی ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ واﮔﺬار ﺷﺪه و ﻧﺤﻮه اﻧﺠﺎم ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ (ﮐﺎرﻫﺎی ﻋﻤﻠﯽ دوره).
ﻓﺼﻞ دوم: ارزﯾﺎﺑﯽ ﺑﺨﺶ ﻫﺎی ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ رﺷﺘﻪ ﻋﻠﻤﯽ ﮐﺎرآﻣﻮز ﻣﺘﻦ اﺻﻠﯽ ﮔﺰارش- ﭘﯿﻮﺳﺖﻫﺎ (ﺟﺪاول، ﻧﻤﻮدار ﻫﺎ، . . . .)
در اﯾﻦ ﻗﺴﻤﺖ ﻣﯽ ﺑﺎﯾﺴﺖ ﻣﻮﺿﻮع ﯾﺎ ﻣﻮﺿﻮﻋﺎﺗﯽ ﮐﻪ ﮐﺎرآﻣﻮز ﻓﺮا ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ ﺑﻪ ﺗﻔﺼﯿﻞ ﺷﺮح داده ﺷﻮد.
ﻓﺼﻞ ﺳﻮم: آزﻣﻮن آﻣﻮﺧﺘﻪ ﻫﺎ و ﻧﺘﺎﯾﺞ و ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدات
- ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ
- ضمائم: شامل تصاویر، نقشه کار، الگوها، شابلن ها و غیره
- پیوست ها: شامل؛
ـ فرم خلاصه اطلاعات کارآموزی فرم شماره 1
ـ فرم معرفینامه واحد ارتباط با صنعت( فرم شماره 2)، به محل کارآموزی(رونوشت مربوط به دانشجو)
ـ فرمهای پیشرفت کارآموزی فرم شماره 3 (برای هر هفته یک برگ فرم پیشرفت بایستی تکمیل گردد).
- فرم ارزیابی مدرس در بازدید های صورت گرفته(فرم شماره 4)
- فرم ارزیابی سرپرست واحد کارآموزی (فرم شماره 5)
ـ فرم گواهی پایان دوره کارآموزی از محل کارآموزی مربوطه به واحد ارتباط با صنعت دانشکده. ( فرم شماره 6)
- فرم ارزیابی نهایی (فرم شماره 7) با دریافت نمره از مدرس کارآموزی و تحویل به واحد ارتباط با صنعت دانشکده.
نکته: نسخه پرینت شده ازفرم های پیوست، جداگانه به واحد ارتباط با صنعت تحویل گردد.