در حال بارگذاری ...
یکشنبه 30 دی 1403
مدیر کل مرکز نظارت و ارزیابی

اهمیت تدوین سند راهبردی به لحاظ ماهیت و مأموریت این دانشگاه بسیار حیاتی است

به گزارش اداره کل روابط عمومی، در روز پایانی نشست کمیته تخصصی رویکردهای نوین در سند راهبردی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور که به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر برگزار شد روابط عمومی دانشگاه استان گفتگویی با دکتر سید علی موسوی در خصوص اهداف، اقدامات و نتیجه نشست مذکور داشت که مشروح این مصاحبه در ذیل قابل مشاهده است.

با توجه به سیاست مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فنی و حرفه ای در راستای تدوین سند راهبردی و همچنین برنامه عملیاتی آیا توانسته است به عملکرد دانشگاه فنی و حرفه ای بیفزاید؟

در صورت تحقق برنامه های عملیاتی مندرج در سند راهبردی دانشگاه فنی حرفه ای که ابزار مهمی برای دستیابی به اهداف متناظر با اسناد بالادستی و رسالت دانشگاه در استاندارد سازی فعالیت ها، ارتقاء و بهره‌وری منابع مالی و انسانی می باشد که منجر به بهبود و افزایش عملکرد دانشگاه می شود.

ماموریت و چشم انداز دانشگاه فنی و حرفه ای در سند راهبردی تشریح بفرمائید.

دانشگاه فنی حرفه‌ای به عنوان دانشگاهی پیشتاز در عرصه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اهداف متعالی از قبیل توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کشور گسترش شایستگی حرفه ای از طریق توسعه دانش مهارت و نگرش تربیت نیروی انسانی متناسب و فرصت‌های جدید شغلی و فنی حرفه ای را برعهده دارد بی شک تحقق این اهداف در گروه برنامه ریزی است و اهداف بدون برنامه آرزوهایی پیش نیستند بدیهی است برنامه ریزی در دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان دانشگاهی تخصصی در زمینه تربیت دانشجویان ماهر و آماده به اشتغال جهت پیشبرد اهداف و رسالت های خاص از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
ثمره برنامه ریزی راهبردی، سندی است که در آن اهداف سازمان فعالیت های مورد نیاز جهت رسیدن به اهداف و همچنین تمامی عناصر حیاتی مشخص شده در طول برنامه ریزی را در برمی گیرد. اهمیت تدوین این سند در دانشگاه فنی حرفه ای به لحاظ ماهیت و مأموریت این دانشگاه بسیار حیاتی می باشد تعیین خط مشی ها، سیاست‌ها، طرح ریزی و برنامه‌ریزی اجرایی (تاکتیکی) را در بر می‌گیرد. در واقع می‌توان گفت برنامه‌ریزی راهبردی گویای پذیرش تعهد و مسئولیت در قبال آینده دانشگاه می‌باشد و  حاصل آن سندی می شود که ترجمان گام ها و مراحل این تعهد می باشد سند راهبردی دانشگاه فنی و حرفه ای با استفاده از مدل های نظری بومی شده متناسب با مقتضیات دانشگاه تدوین شده است.
عناصر این سند شامل کلیات سند راهبردی اهداف تدوین سند تعاریف مفاهیم و اصطلاحات، اقدامات مورد نیاز برای طراحی و پیاده سازی برنامه راهبرد، چشم انداز، ماموریت ها و اهداف مزیت های نسبی، چالش های موجود و چارت سازمانی دانشگاه فنی حرفه ای می باشد این سند برای افق ساله پنج ساله تدوین شده است که با توجه به تغییرات و پویایی شرایط محیطی موثر بر عناصر و اجزای این سند مورد پایش قرار گرفته و بروزرسانی خواهد شد.

در پایان اگر در خصوص میزبانی استان بوشهر از کمیته تخصصی رویکردهای نوین در سند راهبردی دانشگاه فنی و حرفه ای نظری دارید تشریح بفرمائید.

یکی از دلایل برگزاری نشست در استان بوشهر مشارکت حوزه های مختلف استانی در تصمیم سازی برای بازنگری سند راهبردی بوده و دلیل مهم دیگر آن است که بعد از تدوین و تایید آن باید سند برنامه عملیاتی استان ها بر اساس سند راهبردی نهایی پایش و تدوین گردد و این نشست به نوعی به منزله کارگاه آموزشی بوده است.