در حال بارگذاری ...
یکشنبه 30 دی 1403
دکتر محسن جهانشاهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای:

دانشگاه فنی و حرفه ای در تشریح عملکرد یک ساله معاونت پژوهشی: اعتبار 100 درصدی ایجاد و تجهیز آزمایشگاه و کارگاه های تخصصی دانشگاه فنی و حرفه ای دریافت شده است

دکتر محسن جهانشاهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی وحرفه ای در مراسم روز ملی پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای با  ارائه عملکردی یکساله از فعالیت های این معاونت با اشاره بر جذب اعتبار ارزی به منظور ایجاد آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی مرکزی بیان داشت: ثبت بیش از 3000 آزمایشگاه و کارگاه به همراه مشخصات فنی و تجهیزات آن‌ها در سامانه شبکه علمی و آزمایشگاهی (شاعا) وزارت عتف، دریافت 100 درصد از اعتبار ارزی وزارت عتف برای ایجاد آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی مرکزی و راه‌اندازی 8 آزمایشگاه و کارگاه مرکزی در 5 استان از جمله دستاوردهای یک ساله در بخش ایجاد آزمایشگاه ها به شمار می رود.
وی همچنین در باره تعداد تجهیزات موجود در شبکه علمی آزمایشگاهی ایران ( شاعا) گفت: تجهیزات ثبت شده در این حوزه بیش از 32 هزار تجهیزات است که از این میان تعداد 29هزار از این تجهیزات فعال بوده و مابقی غیرفعال هستند.

دکتر جهانشاهی در ادامه به گزارش خرید تجهیزات سال های 95 تا 99 اشاره کرد و گفت: در سال 98 تا 99 2100 میلیارد ریال برای خرید تجهیزات اختصاص یافت. این مبلغ در سال 97 تا 98، 530 میلیارد ریال بود.

معاون پژوهشی دانشگاه فنی وحرفه ای از تهیه اطلس جغرافیایی شبکه آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه فنی و حرفه ای خبر داد و گفت: بر اساس اطلاعات این اطلس، دانشگاه فنی و حرفه ای دارای 3 هزار و 410 آزمایشگاه و کارگاه به مساحت مجموع 473 هزار مترمربع است.

روند افزایشی طرح های پژوهشی

دکتر جهانشاهی در باره طرح های پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای در سال های اخیر گفت: این دانشگاه در سال 97 دارای 429 طرح پژوهشی بود که در سال 98 به 439 طرح پژوهشی افزایش یافت.
وی افزود: این رقم اما در سال 99 به 497 طرح پژوهشی رسید.

این مقام مسئول دانشگاه فنی و حرفه ای در ادامه در باره عملکرد پژوهشی در انتشار کتاب عنوان کرد: در یک سال گذشته 15 اثر در حوزه فنی ومهندسی به چاپ رسیده است. همچنین در بخش علوم انسانی و پایه 4 کتاب و در بحش های عمومی و هنر و معماری نیز هر یک 3 کتاب به چاپ رسیده است.

به گفته وی تعداد مقالات منتشر شده از آذر 98 تا آذر 99 نیز 83 مقاله بوده است که از این میان شاخه عمران، هنر و معماری بیشترین مقاله های منتشر شده را به خود اختصاص داده است.

دکتر جهانشاهی با اشاره عملکـرد پژوهشی در زمینه شرکت‌های خلاق و نوآور به امضای تفاهم نامه ای در این زمینه اشاره کرد و گفت: در این زمینه در سال جاری تفاهم نامه ای با ستاد فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه صنایع خلاق و تعیین دانشگاه فنی وحرفه ای به عنوان مبادی معاونت علمی ریاست جمهوری در بخش فناوری های نرم و هویت ساز منعقد شد.

وی همچنین از تدوین تمامی آیین نامه ها و دستورالعمل های مرتبط با مراکز رشد و پارک های علم و فناوری مراکز رشد و نوآوری خبر داد و گفت: طی یک سال گذشته 40 "کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری" در در 29 استان به عنوان هسته اصلی مراکز رشد راه اندازی شد.

دکتر جهانشاهی در ادامه راه اندازی سایت مرکز رشد را از دیگر دستاوردهای پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای در یک سال گذشته عنوان کرد و گفت: در ماه های اخیر طراحی سامانه جامع مرکز رشد به منظور یکسان سازی فرآیند پذیرش و کنترل و حفظ اطلاعات محرمانه ایده ها صورت گرفت.

همچنین به گفته وی در سال گذشته دانشگاه فنی و حرفه ای اولین فستیوال سفیران کارآفرین را برگزار کرد.

معاون پژوهشی دانشگاه فنی وحرفه ای در ادامه به قراردادهای منعقده در سال 99 در زمینه طرح های صنعتی برگزیده شده اشاره کرد. وی گفت: در سال جاری 10 قرارداد به ارزش 2 میلیارد و 697 میلیون ریال منعقد شد. همچنین، تعداد طرح های پذیرفته شده و ارسالی به وزارت عتف نیز 25 طرح است. در این مدت پیگیری نصب و راه اندازی 31 موتور هیبریدی در 30 استان کشور نیز صورت پذیرفت.

دکتر جهانشاهی در تشریح عملکـرد مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت نیز گفت: در یک سال گذشته 243 دوره تخصصی کارآفرینی و کسب و کار به صورت مجازی برگزار شده است. همچنین 7 مرکز کارآفرینی نیز در دانشکده ها ایجاد شده است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره عملکـرد پژوهشـی استـان‌ها در حـوزه کـارآفرینـی و انتشـارات گفت، تعداد مقاله isi ثبت شده ۳۵۳ مقاله است. همچنین تعداد مقاله های علمی – پژوهشی نیز 258 مقاله به ثبت و انتشار رسیده است.

وی در پایان افزود: تعداد طرح‌های ارسالی در راستای جهش تولید در یک سال گذشته 48 طرح بود که از این میان 26 طرح پذیرفته شده و به وزارت علوم ارسال شده است.