در حال بارگذاری ...
شنبه 29 دی 1403

دکتر رضا مهدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی وحرفه ای در مورد ویروس کرونا و فرصت سازی کرونایی

مسئول «ستاد مقابله با کروناویروس در دانشگاه فنی و حرفه ای»: دانشگاه فنی و حرفه ای با فعال کردن تمام ظرفیت‌های انسانی (بیش از 6 هزار همکار و 150 هزار دانشجو) و خدمات فنی و مهارتی (بیش از 2 هزار کارگاه و آزمایشگاه در 176 پردیس در 111 شهر در گسترۀ کشور) به عنوان ایفای بخشی از مسئولیتهای اجتماعی دانشگاه و یاری ملت و دولت، به مقابله و مبارزه نرم (مقابلۀ فرهنگ‌پایه و رفتاربنیان) با ویروسِ منحوس کرونا، وارد میدان شده است. عمدۀ فعالیتهای دانشگاه فنی و حرفه ای پشتیبانی و حمایت از عملیاتی شدن آسان و کم‌هزینه و اطمینان‌بخش مصوّبات «ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا» است. اعضای ستاد مقابله با کروناویروس در دانشگاه فنی و حرفه ای معتقدند همچنان که این ویروس خطرناک محصولِ بی‌احتیاطی، سهل انگاری یا بی‌مسئولیتی فرد یا افراد معدودی در کشور چین است، مقابله با آن و شکست ویروس نیز منوط به رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی و تلاش مسئولانۀ «یکایک» افراد در مبارزه جدّی با کروناست.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه افزود: در راستای مبارزه با بیماری کرونا، تاکنون تصمیمات مهمی در ستاد مقابله با کروناویروس در دانشگاه فنی و حرفه ای اتخاذ شده است. اهم این تصمیمات شامل ضد عفونی کردن تمامی محیط‌ها و دفاتر و تهیه اقلام ضد عفونی برای همه همکاران، کنترل (تست) افراد در هنگام ورود به ساختمانهای دانشگاه از حیث احتمال ابتلا به ویروس، لغو اسکان نوروزی و مهمان‌پذیری تمامی خوابگاهها و مهمانسراهای دانشگاه در سراسر کشور تا اطلاع بعدی، ایجاد و پشتیبانی «پویش فرصت‌سازی کرونایی»، «پویش نه به سفر تا شکست کرونا»، طرح «کتابخوانی دانشجویان و همکاران (کتاب پلاس)»، «پویش هر منزل یک مهارتکده»، «پویش هر نفر یک مرکز بهداشت همیشه و همه جا» است. در ذیلِ این هر یک از این طرحها و پویشها تلاش می شود بهداشت محیط و پردیسهای دانشگاهی براساس توصیه های ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا ارتقا یابد و هر یک از همکاران و دانشجویان نیز با رعایت کامل بهداشت، خود را در مقابل بیماری و شیوع آن آماده نمایند.

با توجه به اینکه یکی از توانایی‌های دانشگاه فنی و حرفه ای امکان تولید مواد ضد عفونی‌کننده و ماسک و روپوش است، در ستاد مقابله با کروناویروس در دانشگاه فنی و حرفه ای مقرر شده است که دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای در هماهنگی کامل با ادارات بهداشت و دستگاههای دولتی شهر و شهرستانِ محل فعالیت خود به تولید مواد و محصولات مورد نیاز در گسترۀ ایران اقدام کنند. همچنین، برای به میدان آوردن ظرفیت سرشار دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای بخش مهمی از تولید محتوا و ترویج آن در سراسر کشور به انجمنهای علمی و کانونهای دانشجویی، سپرده شود. در این راستا، مجموعه انجمنهای علمی و کانونهای دانشجویی دانشگاه در استان فارس با محوریت دانشکده فنی و حرفه ای شهید باهنر شیراز با هماهنگی دفتر برنامه ریزی فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای «پویش فرصت‌سازی کرونایی» شده‌اند. همچنین دانشکده شهید بهشتی استان البرز نیز اقدام به تولید محتوای مورد نیاز جهت اطلاع رسانی در زمینه مقابله و پیشگیری با کرونا ویروس کرده است.

مهدی بیان کرد: تشکیلات و شبکه بسیج بویژه بسیج دانشجویی در پردیسهای دانشگاه فنی و حرفه ای در سراسر کشور نیز از ظرفیتهای خوب دانشگاه فنی و حرفه ای است. در جلسه اخیر ستاد مبارزه با کروناویروس مقرر شد از استعداد بسیج و اردوهای جهادی و حتی توانمندیهای اردوهای راهیان نور در کمک به سرکوب ویروس کرونا استفاده شود.

وی با موفقیت‌آمیز خواندن تلاشهای دانشگاه تا این مرحله از فرایند مبارزه با کرونا افزود: اقدامات لازم بعدی همسو با مصوبات ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا در ستاد مبارزه با کروناویروس در دانشگاه فنی و حرفه ای طراحی و عملیاتی می شود. این فعالیتها تا شکست کامل ویروس کووید 19 و برگزاری جشن غلبه بر آن، ادامه می یابد. مسئول ستاد مبارزه با کروناویروس اظهار کرد: اقدامات کلان درخصوص نحوۀ جبران تعطیلی آموزش (آموزشهای غیر حضوری) دانشجویان، نوبتکاری و دورکاری همکاران، تعطیلی یا فعالیت هر یک از پردیسهای دانشگاهی و نظایر اینها، در اختیار رئیس دانشگاه و هیأت رئیسه بوده و در صورتِ ارجاع به «ستاد مبارزه با کروناویروس»، در این ستاد بررسی و تصمیم‌سازی می‌شود.