معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای:
هیچکدام از فارغالتحصیلان این دانشگاه بیکار نمیمانند
معاون دانشگاه فنی و حرفهای با بیان اینکه از میان سالانه 50 هزار فارغالتحصیل این دانشگاه، هیچکدام بیکار نمیمانند، گفت: دانشجویان ما دارای مهارت هستند و میتوانند به سرعت به بازار کار وارد شوند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی به نقل از گروه علمی دانشگاهی خبرگزاری فارس- در شرایط اقتصادی امروز کشور، مسأله اشتغال به عنوان یکی از دغدغههای جوانان به شمار میرود، بخصوص در شرایطی که جوانان بیشتر از قبل به تحصیل در آموزش عالی علاقه دارند اینکه پس از فارغالتحصیلی دارای شغل باشند نه تنها برای خودشان بلکه برای خانوادههایشان نیز یک دغدغه مهم است.
البته دانشگاهها وظیفه اشتغالزایی ندارند اما اینکه دانشجویان با مهارتی از دانشگاه خارج شوند که بتوانند به بازار کار ورود کنند و حتی برای دیگران اشتغال آفرین باشند، مسأله مهمی است.
مسؤولان دانشگاه فنیوحرفهای مدعی هستند این دانشگاه دانشجویانی تربیت میکند که پس از فارغالتحصیلی به سرعت وارد بازار کار میشوند.
در این رابطه با رضا مهدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای ساعاتی را به گفت وگو پرداختیم که شنیدن صحبت های او برای جوانان و خانواده ها بسیار مفید است.
آنچه در گفتوگوی ما با مهدی میخوانید:
* هزینههای دانشگاه فنیوحرفهای نسبت به سایر مراکز علمی بالا است
* دانشجویان در تعطیلات دانشگاه نیز در خوابگاه میمانند
* 10 تا 15 درصد افزایش بودجه، برای روند فعالیت دانشگاه کافی نیست
* سرانه این دانشگاه به ازای هر دانشجو برای فعالیتهای فرهنگی و ورزشی 10 هزار تومان است
* دانشگاه فنیوحرفهای نسبت به سال گذشته 6 درصد کاهش بودجه دارد
* بودجه دانشگاه در حوزه فرهنگی نامطلوب است
* دانشگاه سالانه 50 هزار نفر فارغالتحصیل دارد
* دانشگاه برای افزایش ظرفیت ورزشی تأسیس 110 زمین چمن مصنوعی را در دستور کار دارد
* حضور 1200 دانشجو به طور سالیانه در پیادهروی اربعین
فارس: با توجه به اینکه دانشجویان رکن اصلی هر جامعه هستند، در ابتدا از دانشجویان دانشگاه فنیوحرفهای صحبت کنید، به نظر شما دانشجویان این دانشگاه بیشتر از چه طیفی هستند؟
مهدی: به نظر من دانشجویان این دانشگاه از طیف خاصی هستند، میتوان گفت 90 درصد آنها از طبقه متوسط جامعه بوده و با حمایت امکانات این دانشگاه تحصیل میکنند، به طوریکه رفت و آمد در ایام تعطیل و مناسبتها به شهرشان به دلیل مشکلات مالی برای آنها امکانپذیر نیست و این مسأله حتی هزینههای این دانشگاه رانسبت به سایر مراکز علمی بالا افزایش میدهد.
فارس: در این زمینه بیشتر توضیح دهید.
مهدی: دانشجویان این دانشگاه به خاطر شرایط اقتصادی و همچنین داشتن خانوادههایی از طبقه متوسط جامعه با حداقل امکانات که توسط دانشگاه مهیا شده است، به تحصیل میپردازند به طوری که بیشتر زمان و عمر خود را در محیط دانشگاه و خوابگاه سپری میکنند، آنها در ساعات اداری در کلاسهای درس و کارگاههای آموزشی حضور دارند و سپس به دلیل آنکه خانواده آنها در شهر دیگری زندگی میکنند از خوابگاههای دانشگاه استفاده کرده و به معنای واقعی زندگی دانشگاهی دارند.
* دانشجویان در تعطیلات دانشگاه نیز در خوابگاه میمانند
فارس: با این توصیفات، تمام هزینههایی که گفتید از سوی دانشگاه پرداخت میشود؟
مهدی: بله، طبق قانون و دستورالعمل و با توجه به دولتی بودن این دانشگاه تحصیل آنها رایگان اس،ت اما هزینه غذای دانشجویی و خوابگاههای دانشجویان با توجه به تعداد زیاد آنها نسبت به سایر دانشگاهها بالا است، البته باید به این نکته اشاره کنم که دانشجویان در تعطیلات دانشگاه مثل تابستان نیز در خوابگاه میمانند و به دلیل کمبود هزینه سفر به خانههایشان مراجعه نمیکنند.
فارس: در ایام تعطیل دانشگاه هزینه غذای آنها را میدهند؟
مهدی : خیر، ولی از خوابگاههای دانشگاه استفاده میکنند به طوری که ما هر سال برای تعمیر و تجهیز خوابگاههای خود آنها را در یک ساختمان اسکان میدهیم و به بازسازی و بهسازی میپردازیم به هر حال از آنجایی که دانشجویان ما بیشتر از هنرستانها جذب می شوند به طور میانگین از سن کمتری نسبت به دیگر دانشگاهها برخوردار هستند از طرفی خانوادهها فرزندانشان را به دانشگاه سپردهاند و ما نمیتوانیم به آنها اسکان ندهیم.
* برای حل مشکلات خود فرمول داریم
فارس: به گفته خودتان با توجه به هزینههای بالایی که دارید آیا فکری هم برای تقویت مالی دانشگاه کردهاید؟
مهدی: بله، ما برای اینکه بتوانیم به استقلال در دانشگاه برسیم دارای فرمول برای حل مشکلات خود هستیم که اگر دولت و وزارت علوم به ما کمک کنند میتوانیم املاکی را که در اختیارمان است را تبدیل به احسن کرده و بودجه دانشگاه را تأمین کنیم.